Környezetvédelem, munkavédelem, tűzvédelem

EHS Blog

EHS Blog

Föld Órája 2015

2015. március 27. - EHSblog

A WWF által 2007-ben életre hívott Sydneyből indult kezdeményezés a Föld Órája, melyben a résztvevők egy órára lekapcsolják a világítást és kikapcsolják a nem létfontosságú elektromos berendezéseket. Az eseményre minden évben március utolsó szombatján kerül sor, amikor helyi idő szerint este fél kilenctől a csatlakozottak elsötétítenek.

 wwf_earth_hour_cover_01.png

Az akció lényege, hogy felhívja a figyelmet a klímaváltozás veszélyeire és a fenntartható fejlődés fontosságára. Nem csak ez a 60 perc sötétség a fontos, hanem az, hogy minden nap tegyünk valamit, hisz a környezet megóvása mindannyiunk felelőssége!

A felesleges világítás lekapcsolása mellett oda kell figyelni a fűtés optimalizálására, hisz nem csak energiapazarlás a túlfűtés, de egészségtelen is. Fontos, hogy takarékoskodjunk az ivóvízzel, ami a jövő nemzedékei számára az egyik legnagyobb kincs. Számos erőforrás megtakarítási lehetőség áll a rendelkezésünkre, alkalmazzuk ezeket!

Magyarország már 2008-ban csatlakozott a Föld Órájához és négy városban is elsötétítették az egyébként kivilágított nevezetességeket.  A közvélemény kutatások szerint mára a magyarok 67%-a hallott már az akcióról, de csak 15%-uk csatlakozott.

Csatlakozzunk mi is a kezdeményezéshez a foldoraja.hu oldalon, és kérjük meg az ismerőseinket is, hogy tegyenek hasonlóan. Sötétítsük el az országot szombat este közösen!

Aki szeretné megünnepelni, hogy tesz, tett vagy tenni fog a Földért, az elmehet a WWF által szervezett Lekapcsoló Buliba, melynek helyszíne a budapesti Bálna, mely egyben az idei akció központja is. Az este hétkor kezdődő Mary Popkids koncert után innen kapcsolják le Budai Várnegyed, a Lánchíd és a Parlament díszkivilágítását. Természetesen több magyar város, vállalkozás, intézmény csatlakozott idén is, akiknek a folyamatosan bővülő listája megtalálható az esemény honlapján.

Végezetül kedvcsinálónak nézzük meg az idei hivatalos videót.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://ehsmindenkinek.blog.hu/api/trackback/id/tr867309524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása